Postet på

Tannbleking ikke bare for utseendets skyld

Tannbleking

Smilet vårt er viktig. Et pent smil gjør at andre mennesker får tillit til oss, liker oss og blir positivt innstilte til den vi er. Dette finnes det mye forskning på, og generelt sett ser man at et ekte smil oppfattes som svært attraktivt. Det finnes også mange undersøkelser som tyder på at du selv blir i bedre humør av å smile. Musklene som er i aktivitet når du smiler, utløser signaler som gjør at hjernen ”tror” du er glad. Og dermed blir du faktisk i bedre humør. Godt humør igjen, kan ha en positiv innvirkning på helsen.

Dette igjen gir en vinnende personlighet, som både du selv og andre vil sette pris på. Man kan få et penere smil gjennom tannbleking, noe som vil bidra på mange måter. Her kan du lese om noen flere gode grunner til å smile mer!

Smil deg til godt humør

Vi nevnte at det å smile har en helsegevinst. Årsaken er at enkelte signalmolekyler som styrer hvordan hjernen oppfatter ditt eget humør, blir ekstra aktive når du smiler. Om man måler konsentrasjonen av signalmolekylene dopamin og serotonin, ser man at disse øker i aktivitet hos personer som uttrykker glede, også gjennom et smil. Disse to stoffene regulerer altså humøret, og virker anti-depressivt.

Flere helsegevinster

Å smile gir også et redusert stressnivå i kroppen, mens blodtrykket ditt senkes. Dette kan man måle direkte med enkle midler på et legekontor, og det finnes mange som bekrefter antagelsen. Prøv selv, dersom du kjenner noen som har tilgang til instrumenter som måler blodtrykk. Mål først uten å smile – og mål deretter på nytt etter å ha smilt og tenkt på noe morsomt eller positivt i et par minutter. Forskjellen er merkbar!

Samspillet mellom slike faktorer, er rett og slett med på å gjøre et smil til en helsebringende aktivitet.

Et pent smil er attraktivt

Et pent smil får deg også til å se yngre og mer attraktiv ut, spesielt om tennene er rene og har en tiltagende farge. Det hjelper deg selv å smile, men vil du ha den eksterne effekten på menneskene rundt deg, bør smilet også være attraktivt. Det finnes flere undersøkelser som viser at vi har mer tillit til mennesker som smiler mye, og samtidig har et pent smil.

Tannbleking fjerner misfarging

Har du misfargede tenner, kan det ha motsatt effekt. Derfor velger mange å bleke tennene. Tannbleking er enkelt og rimelig og kan foretas hjemme. Produktene du finner på våre sider, vil fjerne misfarging fra kaffe, snus, vin og lignende produkter som kan forårsake misfargede tenner. Det er viktig å også holde tennene friske og rene. Tannbleking hjelper veldig på fargen på tennene, men godt tannstell er enda viktigere for tennene og tannkjøttets helse.

Spør tannlegen om tannbleking

Våre sett for tannbleking er de samme produktene som autoriserte tannleger bruker, og helt trygge. Likevel anbefales det at du alltid spør tannlegen din før du begynner med tannbleking hjemme. Du kan ha skader i emaljen som gjør at tannbleking ikke er å anbefale, før tannlegen har fått foretatt nødvendige reparasjoner. Husk også at tannbleking ikke anbefales for de yngste av oss, gravide eller kvinner som ammer, samt personer med tannhelseproblemer.