Postet på

Tannbleking hjemme

Tannbleking hjemme

Ønsker du deg et strålende smil, men føler at du ikke kan ta deg råd til dyre behandlinger hos tannlege eller kosmetolog? Det er nå enklere enn noen gang å ta det hvite smilet i egne hender og bleke tennene hjemme. Husk at det alltid anbefales at du konsulterer tannlege først, slik at du kan være sikker på å utføre blekingen med det beste utgangspunktet.

Enklere enn noen gang

Etter årelang testing er forskerne endelig enige om at du sikkert og effektivt kan oppnå et strålende hvitt smil hjemme hos deg selv. Produktene inneholder ikke de eksakt samme ingrediensene som du ville fått ved behandling hos en tannlege, men de er likevel effektive mot gule tenner. Hovedårsaken er den aktive ingrediensen som frigjør oksygen i kontakt med tennene. Dette oksygenet oksiderer med flekkene og misfargingen og bleker den uten å gjøre skade på tennene. De fleste hjemmebehandlinger kommer med en skinne som du fyller med en gelé og setter på tennene. Alt etter bruksanvisningen beholder du skinnen i munnen over en viss tid og med et bestemt antall repetisjoner. Det vanligste er 30-60 minutter hver dag i opptil tre uker, men det kommer helt an på produkttypen.

Besøk tannlegen først

Det er flere grunner til at du bør ta en sjekk hos tannlegen før du setter i gang med tannbleking hjemme. Først og fremst er det viktig å avgjøre om du i det hele tatt behøver å bleke tennene, eller om det holder med en grundig puss hos tannlegen. Ofte er mat- og drikkerelaterte misfarginger svært enkle å få bukt med på denne måten. Den andre grunnen til at du bør besøke tannlegen er at han kan avgjøre om det er helsemessig mulig for deg å bleke tennene. Tannlegen vil sjekke om du har karies, noe som må fikses før du kan sette i gang med blekingen, og også om eventuelle fyllinger er i god stand. Tannlegen vil også sjekke tilstanden til tannkjøttet ditt, noe som kan være komplisert å finne ut av på egen hånd, og fjerne eventuell tannstein. Husk også at man ikke vet hvilken effekt ingrediensene i blekemiddelet kan ha barn. Dette vil si at dersom du er gravid eller ammende, bør du ikke foreta tannbleking, verken hos tannlege eller hjemme. Tannlegen kan gi deg gode råd og sette forventningene du har til resultatene på et riktig nivå. Selv om du deretter godt kan dra hjem og foreta behandlingen selv, er et besøk hos tannlegen absolutt anbefalt før du setter i gang.

Effekt av blekingen

Selv om ingrediensene i hjemmepreparatene blir bedre og mer effektive for hvert år, er det fortsatt forskjell på hva som anvendes hos tannlegen og hva du kan bruke hjemme. Husk at ikke alle oppnår samme effekt like raskt. Grå og blå misfarginger kan være svært vanskelige å bleke, mens misfarginger i en mer gul-brun skala er enklere. Genetisk gule tenner, eller misfarginger som følge av bruk av medikamenter eller røyking kan også ta lengre tid å behandle.