Postet på

Den beste tannblekingen hjemme

Hvite tenner

Tro det eller ei, men nå anbefaler til og med tannlegen hjemmebleking av tennene dine. Behandlingene blir bedre og bedre med tiden og er nå, i følge de som har greie på det, bedre for tennene dine enn bleking på en kostbar skjønnhetsklinikk. Les mer om hvorfor du bør spare både tid og penger og heller bleke tennene dine hjemme.

Sterkere preparater gir flere bivirkninger

Siden klinikker er profesjonelle, har de lov til å ta i bruk mer konsentrerte preparater enn det du kan finne på forbrukermarkedet. I tillegg benyttes ofte UV-lys for å forsterke effekten. For mange munner kan dette gi en påkjenning som kan føre til stort ubehag i ettertid. Både tannhalsene og tannkjøttet er svært sensitive og kan ta skade av så sterke behandlinger. Du kan risikere både å få etseskader i tannkjøttet eller kraftig ising i tennene.

Hjemmebleking gir mer varige resultater

Det hevdes også at klinikkbehandlingen heller ikke varer lengre enn hjemmebleking. Det som ofte var et av vinner-argumentene til å ta en såpass mye høyere pris for behandlingen, har nå blitt tilbakevist. Selvfølgelig har dette også å gjøre med at du lettere kan repetere behandlingen hjemme ved behov. Gjentatte behandlinger ved en klinikk er ikke bare hardt for tennene, men også for lommeboka. Med hjemmebleking kan du fortsette behandlingen til du blir fornøyd, uten at du må betale særlig mye mer per gang. De fleste settene har nemlig utstyr nok til at du kan bleke i flere omganger.

Glem ikke bort tannlegen

Selv om hjemmebleking nå har fått tannlegens godkjenning, betyr det ikke at det ikke finnes forhåndsregler. Før du begynner en hver blekebehandling bør du ta et besøk hos tannlegen for å forvisse deg om at munn og tenner er sunne og friske. Bleking anbefales ikke dersom du har karies, tannstein, såre tannhalser eller problemer med tannkjøttet. Husk også at du ikke bør bleke tennene dersom du er gravid eller ammende, siden det mangles forskning på eventuelle effekter på babyen. Tannlegen vil gi deg gode råd og tips til hvordan du bør gå frem for å få beste resultat.

Hold deg til godkjente produkter

Hjemmebehandling er bedre nettopp fordi produktene som anvendes er snillere mot munn og tenner. Derfor er det viktig at du ikke lar deg friste av utenlandske behandlinger, som ikke er godkjente i Norge. Her til lands er slike produkter relativt regulerte med tanke på din tannhelse og sikkerhet. Husk at det nettopp er den lave peroksidprosenten som gjør hjemmebleking til det beste alternativet. Tenk på det som høy solfaktor! Det tar kanskje litt lengre tid, men du får et penere og mer holdbart resultat til slutt, samtidig som du er sikker på at du ikke skader kroppen din. Fordelen med de godkjente produktene er også at de er nøye testet for bivirkninger. Hold deg til bruksanvisningen og ikke overdriv bruken, så kan du snart smile med et strålende hvitt smil og la verden smile tilbake.