Bli kvitt gule tenner

Gule tenner er et problem for mange og det anses som lite attraktivt i forhold til pene hvite tenner. Det er helt harmløst, men kan påvirke selvtilliten og kan i verste fall gjør at man unngår å smile.

Der finnes heldigvis mange måter å bli kvitt gule tenner på, men det er viktig at du først finner ut årsaken til de gul-brune misfargingene.

Årsaker til gule misfarginger

Det finnes mange ulike årsaker til at tennene dine blir misfarget. Her gir vi en oppremsing av de vanligste årsakene i Norge:

Naturlige misfarginger

Ikke alle mennesker er født med naturligt hvite tenner, mens andre er utstyrt med gule tenner fra naturens side. Naturlig gule tenner kan du gjenkjenne ved at alle tenner er like gulaktige. Dersom enkelte tenner er markant mer gulaktige enn andre, er det ikke naturlig.

Dårlig munnhygiene

Detter er den vanligste årsaken til gule tenner. Pusser du ikke tennene skikkelig, vil det resultere i gule tenner – og i tillegg kan det forårsake andre ubehagelige tannproblemer.

Drikkevaner

Dine drikkevaner har en stor innflytelse for tennenes utseende. Her har du ting som brus, juice, kaffe, te etc. som påfører tennene misfarginger.

Dårlige vaner

Det viser seg at dårlige vaner som røyking, snus og andre nikotinholdige ting har en misfargende effekt på tennene dine. Her er det særlig nikotinen og tjæren som setter sine spor.

Alder

Det er helt normalt at tenner blir gulere med alderen. Dette er helt naturlig og ikke noe du kan hindre, men heldigvis kan løse problemet med tannbleking.

Mat

Mat som inneholder mye fargestoff kan trenge inn i tennene og gjøre dem gule. Ting som lakris, bestemte bær og krydder, har vist seg å være blant synderne.

Behandling

Det finnes mange forskjellige ting du kan gjøre for å begrense misfarging av tennene dine. For det første kan du pusse tennene to ganger om dagen, begrense kaffe- og te drikking, bruke tanntråd og munnskyll.

Er skaden først skjedd er det også ting du kan gjøre for å få smilet ditt tilbake. Vi kan anbefal vår hjemme tannbleking, hvor du får en yterst skånsom behandling og oppnår et flott og naturlig resultat. Tannblekingen er ikke skadelig og såfremt du følger brukerveiledningen, vil du ikke oppleve noen former for skade på emaljen.